Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende

Help onze vereniging met SponsorKliks

Bestel je wel eens wat online? Of het nu bol.com is of een bestelling bij Thuisbezorgd. Je kunt je bestelling doen via ons SponsorKliks portaal. Je betaald hetzelfde bedrag voor het product maar de webshop geeft een klein deel van het bedrag aan onze vereniging. Gratis geld? Ja eigenlijk wel… het is natuurlijk gewoon wat marketing voor de webshops. Meer bestellingen is meer omzet! Het mes snijdt dus aan 2 kanten en niet in JOUW portomonee. Geweldig toch?

Hoe vraag ik een serenade aan?

Vroeger hoefde je hier niets voor te doen maar sinds de AVG wet van een aantal jaar geleden dien je zelf onze fanfare op de hoogte te stellen van een bijzondere verjaardag, jubileum of gelegenheid.

NIEUWS

Uitnodiging MAT

Uitnodiging MAT

Beste muziekliefhebber, De Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende nodigt u van harte uit voor een bijzondere avond vol muzikale en culinaire verrassingen: "Muziek aan Tafel". • Wanneer? Zaterdag 25 mei 2024 • Hoe laat? 18:00 uur • Waar? Restaurant Kloosterhof Bij Muziek aan Tafel kunt u genieten van een heerlijk 4-gangen keuzediner, omlijst door prachtige live muziek van onze gehele fanfare. Het belooft een avond te worden met een lokaal muzikaal tintje waarbij we u meenemen op een unieke ervaring. De kosten voor dit culinaire festijn bedragen € 62,50 per persoon, inclusief drank. Na het diner is de bar geopend voor een gezellige afterparty (kosten hiervan vallen buiten het arrangement). U kunt een tafel reserveren voor 8 tot 10 personen. Indien u met minder personen bent, is reserveren uiteraard ook mogelijk. Wij stellen dan graag een gezellig tafelgezelschap voor u samen. Reserveren...

Filmconcert Jeugdorkest

Filmconcert Jeugdorkest

Het jeugdorkest van de Kon. Fanfare Philharmonie Leende kondigt met trots een filmconcert aan waarbij je wordt meegenomen op een betoverende reis door de muziek van het witte doek. Dit concert vindt plaats op zaterdag 13 april in De Schammert in Leende. Vanaf 19.30 uur bent u welkom in de zaal en aanvang van het concert zal om 20.00 uur zijn. De muzikanten uit het jeugdorkest maken onder leiding van Patrick van Zutven een magische reis door de geluiden van de bioscoop, van epische avonturen van Indiana Jones tot magische sprookjes van Walt Disney. Ook tijdloze klassiekers, waarvan je bij de eerste noten de film al voor je ziet, zullen niet ontbreken. Het muzikale programma is zorgvuldig samengesteld voor de film-en muziekliefhebber, van jong tot oud! Muziek en film zijn altijd een krachtige combinatie om emoties op een unieke manier over te brengen. De muzikanten van het jeugdorkest...

Lindse Passion

Lindse Passion

Het zal u niet ontgaan zijn: in 2024 wordt het 550-jarig bestaan gevierd van het kerkgebouw Sint-Petrus’ Banden in Leende. Bij een verbouwing in 1940 werd een steen gevonden met daarop de tekst ‘afgewerckt 1474’ en daarmee is duidelijk geworden in welk jaar de bouw moet zijn voltooid. Talloze stormen en oorlogen heeft het gebouw doorstaan en nog altijd is het gebouw voor veel Leendenaren het symbool van thuiskomen en verbinding. De Lindse Passion vertelt het verhaal over het lijden, het sterven en de opstanding van Jezus en zal een muzikaal evenement worden van flinke proporties dat op zaterdagavond 30 maart 2024 opgevoerd gaat worden. Onder andere de Koninklijke Fanfare Philharmonie, een speciaal hiervoor samengesteld gelegenheidskoor en verschillende spelers, zangers en zangeressen die allemaal een sterke band hebben met Leende dragen belangeloos hun steentje bij. Zo worden er...

DONATEURSACTIE

 

Samen zijn wij de Philharmonie, is waar wij als vereniging voor staan. Samen in onze vereniging, maar ook samen in verbinding met de Lindse gemeenschap. Dat u dat waardeert, blijkt ook uit de giften die wij jaarlijks ontvangen via onze donateursactie. Een actie die dit jaar, voor uw en onze veiligheid, geen doorgang kon vinden.

Toch willen wij u de mogelijkheid geven om uw waardering voor onze vereniging ook financieel tot uiting te laten komen, in een jaar waarin we dat zeer goed kunnen gebruiken. Dat kunt u o.a. doen via onderstaande donatie button.

Mocht u problemen ondervinden met de donatie-button, dan kunt u contact opnemen via tel. 06-11600607.

CONCERTAGENDA

 

Regelmatig zijn onze verschillende concerten live te aanschouwen. Tijdens lokale evenementen of onze eigen concerten. Helaas zijn deze de komende tijd geannuleerd.

FOTO’S – VIDEO’S

 

Mocht u onze eerdere concerten nog eens willen herbeleven, dan willen wij u graag verwijzen naar onze foto-pagina en video pagina, die te vinden zijn via onderstaande buttons.

ORKESTEN

 

We hebben meerdere orkesten en muziekgroepen:

het pieporkest
het jeugdorkest
de jeugdslagwerkgroep
de slagwerkgroep
het fanfare orkest
de bakband
Lees meer over de samenstelling en dirigenten onder het kopje orkesten.

KONINKLIJKE FANFARE PHILHARMONIE LEENDE

 

De Koninklijke Fanfare Philharmonie uit Leende is op 1 mei 1850 opgericht als muziekgezelschap Philharmonie. In 1867 wordt het gezelschap de fanfare Philharmonie en in 1960 ontvangt de vereniging het predikaat Koninklijk. De Philharmonie kent een geschiedenis die gekenmerkt wordt door muzikale kwaliteit en dorpse betrokkenheid. Zo werd de fanfare in 1955 én 1989 landskampioen in de ere-afdeling. Deze kwaliteit heeft zich tot op de dag van vandaag doorgezet, met als hoogtepunt de recordscore in de superieure afdeling van 95,75 punten in 2002. Naast het musiceren op hoog niveau kenmerkt het de fanfare dat zij meer dan anderhalve eeuw in het dorp prominent aanwezig is bij het opluisteren van speciale gebeurtenissen als Koningsdag, dodenherdenking, carnaval, kermis en het uitreiken van een Koninklijke Onderscheiding.

De vereniging heeft ruim 140 leden. Muziek maken staat bij de Philharmonie voorop. Het groot orkest (fanfareorkest) komt uit in de eerste divisie en het slagwerkorkest (jeugd en volwassenen) in de tweede divisie. Daarnaast heeft de Philharmonie een leerlingenorkest en pieporkest. Alle geledingen van de vereniging staan onder leiding van enthousiaste en bevlogen dirigenten.

De Philharmonie is veelvuldig en prominent aanwezig in de dorpsgemeenschap. De fanfare brengt bijvoorbeeld serenades aan 90- en 100-jarigen, dorpsgenoten die een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen, jubilerende organisaties en gouden huwelijken. De Philharmonie geeft jaarlijks diverse concerten en doet mee aan festivals, concert- en podiumwedstrijden. De intocht van St. Nicolaas en de avondvierdaagse worden muzikaal begeleid. We zijn er met Carnaval, Koningsdag en zijn elke eerste zondag in mei vroeg uit te veren om te gaan dauwtrappen.

Lees hier verder over de geschiedenis van onze vereniging. Wil je liever meedoen? Lid worden of inschrijven voor onze opleiding kan natuurlijk ook!

 

 

HOME

Agenda

Recente Evenementen

Foto's

Videos

OVER ONS

Lidmaatschap

Bestuur

Orkesten

Geschiedenis

CONTACT

Kloosterhof:
Julianastraat 3
5595CM Leende

Secretariaat:
Lavendelstraat 22
5595 ES Leende
06 18294812

VOLG ONS

Facebook

Youtube

© PHILHARMONIE 2022